Kuivajääpuhallus

Mitä on kuivajää?

Kuivajää (=hiilidioksidijää, hiilihappojää) on kiinteään olomuotoon saatettua hiilidioksidia, jonka lämpötila on noin – 79 °C.

ILMAN LIUOTTIMIA:
Puhdistus tehdään täysin ilman kemikaaleja, pesuaineita tai pintojen esikäsittelyä.

ILMAN VETTÄ:
Kuivajääpuhdistuksessa ei käytetä vettä eikä siinä synny kosteutta. Vedetön pesu soveltuu erinomaisesti esim. sähkölaitteiden ja kosteudelle arkojen kohteiden pesulle. Kohdetta ei tarvitse jälkikuivata ja se on nopeasti uudelleen käyttövalmiina. Märkä pinta on aina otollinen alusta monenlaisille kasvustoille, joten myöskään tätä ongelmaa ei kuivajääpuhdistuksessa synny.

NOPEAMPI PUHDISTUS SÄÄSTÄÄ TYÖAIKAA:
Kuivajäämenetelmä puhdistaa kohteet tehokkaasti ja nopeasti aikaa ja rahaa säästäen. Valmistelu- ja jälkitöiden määrä on vähäinen. Puhdistustyöt voidaan tehdä nopeasti ja kustannustehokkaasti jopa kokonaan ilman tuotantokatkoksia. Kohde ei tarvitse huuhtelua eikä jälkikuivaamista.

EI JÄTTEITÄ:
Puhdistuksessa hiilidioksidijää haihtuu ilmaan eikä toissijaista jätettä synny kuten muissa pesu ja puhdistusmenetelmissä (likavesi, höyry, hiekka, sooda, jne). Jäljelle jää ainoastaan irrotettu lika

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN:
Hiilidioksidi on teollisuuden prosesseista talteen otettua sivutuotetta, joka muuten olisi päässyt suoraan ilmakehään. Toisin sanoen se on ympäristöystävällistä uusiomateriaalia, joka ei lisää ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta. Kuivajääpuhallus ei tuota luontoon mitään jätteitä ja vähentää veden sekä kemikaalien käyttöä. Prosessista jää jäljelle vain irrotettu lika.Mikä parasta, kuivajää on täysin myrkytön ja hajuton pesumenetelmä.

DESINFIOI JA PUHDISTAA HAJUT:
Kuivajääpuhallus toimii erinomaisena desinfiointi ja hajunpoistomenetelmänä. -79 asteisen hiilidioksidijään ansiosta se poistaa lähes kaikki bakteerit, hajunmuodostajat ja kasvustot pestäviltä pinnoilta.

PUHDISTAA MITÄ VAIN:
Kuivajäällä voidaan poistaa lähes mitä tahansa kuten; maalia, liimaa, painoväriä, rasvaa, öljyä, hometta, kalkkia, purukumia, uretaania, betoni- ja hitsausroiskeita jne. Kuivajää soveltuu myös haju ja- savuvahinkojen poistoon.

SOVELTUU LÄHES KAIKILLE PINNOILLE:
Ainutlaatuisen menetelmän ansiosta kuivajääpuhallus sopii erinomaisesti lähes kaikille pinnoille. Pinta voi olla esimerkiksi metallia, muovia, puuta, kiveä, lasia, betonia tai tiiltä. Soveltuu myös tekstiileille!

EI HIO EIKÄ KULUTA:
Kuivajääpuhdistus ei perustu hiomiseen vaan lämpöshokkiin. Kuivajääpuhdistus ei siis kuluta eikä hio puhdistettavaa pintaa kuten monet ns. perinteiset menetelmät. Näin ollen se soveltuu herkimmillekin pinnoille, kuten lasille, tekstiileille, sähkölaitteille ja -johdoille.

Mitä on kuivajääpuhallus?

Kuivajääpuhalluksessa puhalletaan kuivajääpellettejä kovalla paineilmalla puhdistettavalle pinnalle. Kuivajäärakeiden osuessa kohteeseen ne sublimoituvat eli kaasuuntuvat ja haihtuvat ilmaan. Kuivajääpuhallus on täysin kuiva ja kemikaaliton puhdistusmenetelmä. Kuivajääpuhdistus on myös ympäristöystävällinen. Puhdistettava tai poistettava pinta voi olla lähes mikä vaan ja puhdistusta voi tehdä missä vaan; ulkona tai sisällä, kesällä tai talvella.

Kuivajääpuhdistuksen historia

Kuivajääpuhdistus on yli 30 vuotta sitten ilmailuteollisuuden tarpeisiin USA:ssa kehitetty menetelmä, jossa maali ja epäpuhtaudet piti poistaa lentokoneen rungolta vahingoittamatta rungon herkkää alumiinipintaa. Menetelmä on maailmalla nykyään tunnettu sekä tunnustettu jo monella alalla lukuisissa eri käyttösovelluksissa. Euroopassakin kuivajääpuhdistusta on käytetty erinomaisin tuloksin jo yli 10 vuotta.